Een grote ondersteuning voor mijn huwelijk

olaf-300x300Ik heb nu 4 jaar de Ongoing Group gedaan en enkele workshops met Peter Bernhardt gevolgd. Wat kan ik zeggen over wat het met me gedaan heeft en wat het met me doet? Allereerst zie ik het als een grote ondersteuning voor mijn huwelijk. Als we in een ruzie terechtkomen gaan wij over tot subgroepen. In eerste instantie zegt alles in mij dat ik dat niet wil, maar ik dwing mezelf om tegen die weerzin in te gaan. Het resultaat is: binnen 15 minuten is de ruzie volledig verdampt en stroomt de liefde weer tussen ons zonder dat een van ons het gevoel heeft het onderspit te hebben moeten delven. Daarnaast zie ik mijn kinderen nu heel regelmatig en is de ontmoeting open en vrij. Na het overlijden van hun moeder is er een heel zware periode geweest, waarin zij mij op een gegeven moment niet meer wilden zien. Ik ben ervan overtuigd dat ik door SCT te beoefenen zodanig veranderd ben dat zij het nu fijn vinden om met mij om te gaan. Zij bevestigen dat zelf nu. Kortom SCT heeft mij heel veel opgeleverd, daarom ga ik er ook mee door, omdat ik nieuwsgierig ben naar wat het nog meer kan brengen.


Olaf van Kooten
Hoogleraar Wageningen University & Research

 

NL