SCT Trainers

 • Susan Gantt – USA

  Susan P. Gantt, Phd, CGP, ABPP, is de directeur van SCTRI (Systems- Centered Training and Research Institute) en gelicenseerd Systems-Centered® practitioner. Ze heeft als psychologe een eigen praktijk in Atlanta en is emeritus hoogleraar aan de psychiatrie faculteit van de Emory University School of Medicine.

  In Nederland begeleidt Susan Gantt een Doorgaande Groep (1) en is ze consultant voor het bestuur van SCT-NL bestuur. Ook is ze trainer van losstaande workshops die  SCT-NL organiseert

 • Mike Maher – UK

  Mike Maher is Associate Director van SCTRI en gelicenseerd Systems-Centered® practitioner. Hij werkt vanuit zijn eigen bureau in het Verenigd Koninkrijk als trainer, coach en consultant. Hij gebruikt een Systems-Centered aanpak in zijn werk.

  In Nederland is Mike Maher trainer van de Doorgaande Groep (2).

 • Lotte Paans – NL

  Lotte Paans is gelicenseerd Systems-Centered® practitioner, werkzaam als opleider, supervisor, (team)coach en therapeut vanuit het Systeemdenken en is bestuurslid en medeoprichter van Stichting SCT-Nederland. Zij werkt vanuit haar eigen bureau en is trainer van verschillende Nederlandstalige SCT doorgaande groepen.

 • Ray Haddock – UK

  Ray Haddock became a licensed SCT® practitioner in 2009 and has led SCT training for 15 years including pioneering ongoing SCT training groups in Stockholm, London and York.  He also leads the annual SCT Intermediate Skills training in York and co leads the SCT Authority Issue group in the USA with Susan Gantt. In his practice as a Medical psychotherapist in Sheffield (UK) he uses SCT to inform training and clinical work and in previous management roles to develop team working and services.

 • Peter Kunneman  – NL

  Peter werkt vanuit Licht op de Zaak als (team) coach in bedrijven en bij overheden op basis van de Systems-Centered® methode (SCT®)

  Daarnaast is Peter partner bij Energized.org waar hij, samen met de coaches van Energized, teams coacht (ook op basis van SCT) met een Holacracy besturingsmodel.

  Peter is mede-oprichter van de Stichting SCT-Nederland en was daarvan voorzitter van 2011-2018

 • Hella Ritz – NL

  Hella Ritz is gelicenseerd Systems-Centered® practitioner and gecertificeerd SAVI® trainer.

  Hella werkt vanuit Licht op de Zaak als (team) coach en SAVI®-trainer in organisaties. Duurzame ontwikkeling van teams en individuen door het aanleren van systeemgerichte methoden en technieken, en effectieve communicatieva zijn haar passie en kracht.

  Hella is bestuurslid en mede-oprichter van Stichting SCT-Nederland.

 • Annick Nevejan – NL

  Annick Nevejan, MSc, MA, is gelicenseerd SCT- practitioner, werkzaam als integrale coach, trainer en (relatie-)therapeut vanuit haar bureau in Amsterdam. Haar werk is gebaseerd op een integratie van Boeddhisme, Westerse psychologie, neurobiologie en systeemdenken. Zij is hoofddocent en supervisor in mindfulness & compassie voor de Mindfulness Association (UK/EU). Zij geeft geregeld SCT-trainingen en workshops in Amsterdam. Annick is medeoprichter en voormalig bestuurslid (2011-2022) van Stichting SCT-Nederland.

 • Patricia Aerts – NL

  Patricia is gelicenseerd Systems Centered® Practitioner en werkt als team-en organisatiecoach, leiderschapstrainer en individuele coach/begeleider met SCT® aan sterke systemen die plezier en resultaat brengen.  Zij doet dit vanuit TopTeamWerk en is daar mede eigenaar van. Daarnaast is zij Co-Trainer in diverse SCT® trainingen in de UK en USA. Van 2017-2020 was zij bestuurslid voor SCT NL en momenteel Co-Director van de SCT Organizational Development Conference. 

NL