Suresh Rutten – Interim Manager, Consultant & Coach

Sinds 2013 volg ik regelmatig SCT trainingen in de US, UK en in de doorgaande groep in NL. Deze trainingen hebben mijn leven enorm verrijkt. In de loop der tijd zijn er veel voor mij ‘verboden’ gebieden geïntegreerd in mij. Het waren ‘verboden’ gedachten, gevoelens, zoals haat en verlangen, en de levensenergie die daarin opgesloten zat is weer vrij beschikbaar gekomen. Dit heeft ertoe geleid dat ik minder in mijn hoofd leef, meer aanwezig ben en mijn grenzen meer open zijn.

suresh-rutten2

Ook ben ik mezelf veel beter gaan leren kennen, ik herken nu dat ik me soms ongerust maak door een gedachte en ben ook bij machte om hier weer uit te stappen. Met name in situaties die nieuw voor me zijn is dit een voortreffelijk effectief middel dat me al veel opgeleverd heeft. Voorbeelden zijn een eerste contact leggen met een mogelijke nieuwe opdrachtgever, en het ontmoeten van zijn management team. Voorheen ging ik nogal snel in mijn hoofd en versnelde mijn gedachten en spreken. Dit maakte niet altijd een beste eerste indruk. Door mezelf uit de zorgen en in de nieuwsgierigheid te houden, heb ik meer ruimte voor de anderen en kan ik gemakkelijker de interactie aangaan.Het herkennen van de fase van ontwikkeling waarin ik me bevind is ook erg behulpzaam om professioneel in mijn rol te blijven zitten. Ik herken nu bijvoorbeeld dat ik de neiging heb om iemand die het lastig heeft, of stevig aangepakt wordt, te gaan verdedigen of helpen. Door deze neiging te herkennen, en mezelf hieruit te halen, kan ik mijn focus weer terugbrengen naar de taak en de rol die ik in die situatie heb. Deze ontwikkelde vaardigheid heeft me de afgelopen tijd enorm geholpen om meer resultaat te bereiken in mijn consultancy opdrachten, maar het geeft ook gezelliger tijden met vrienden, familie en mijn partner.

NL