Een waardevolle aanvulling in mijn leven…

christiannebaggenSCT is een waardevolle aanvulling in mijn leven en in mijn werk als psycholoog en therapeut. Sinds ik SCT ken, vraag ik mezelf en mijn cliënten vaak naar nieuwsgierigheid. Meestal gaat er dan al meteen een lichtje aan. Ook andere eenvoudige en tegelijkertijd diepzinnige vragen en methoden, blijken verfrissend en empowerend te werken: dat er vaak een vork in de weg zit en dat je kunt kiezen bijvoorbeeld. Of dat je depressieve gevoelens nog al eens een fikse boosheid bedekken. Daar knapt zo’n depressie behoorlijk van op. Of dat wat je onrust en angst noemt, kan betekenen dat je aan de rand van het onbekende staat. Wat het meteen minder problematisch maakt.

In mijn gesprekken met echtparen en kleine managementteams gebruik ik het functioneel subgroepen veel. Eerst afstemmen op de ander en echt aansluiten, maakt een groot verschil voor wat je vervolgens zelf (ook al weer) wilt zeggen. Zelf ervaar ik SCT als diep erkennend naar ons menszijn, ik voel me gewoner en steviger sinds ik SCT beoefen.

Christianne Baggen
Psycholoog, Coach, Therapeut, Teamcoach, Bewustzijnstrainer

NL